Archive Portal Europe

woensdag 26 mei 2010

Zand in de ogen

Van alle dingen vind ik de sandbox het minst motiverende ding. En dat terwijl ik in de wiki juist een grote motivatie ie. De reden is eenvoudig. Na ding #13 is #14 een beetje mosterd na de maaltijd.

Maar dat wil niet zeggen dat ik het idee van de zandbak niet kan waarderen. Het is namelijk een ideale methode om te kijken of een wiki wat voor je organisatie is en of een wiki wel het meest geëigende instrument is om je doel te bereiken. 2.0 applicaties moeten mijns inziens namelijk nooit als een doel op zich worden gezien. Het gaat om de manier van communiceren en niet zozeer om het instrument. Dus in een zandbak springen voorkomt zand in je ogen.

En om af te sluiten een klassieker op het gebied van zandbakken ;-)

1 opmerking:

  1. Dat 'we willen 2.0 technieken inzetten omdat iedereen 2.0 technieken gebruikt' argument moet absoluut niet het doel op zich zijn.

    Dat doet me altijd wat denken aan van die overheidscampagnes om op hippe wijze jongeren te bereiken met een rap of met de chat :-(

    Als je aan het tweepuntnullen slaat, doe het dan uit overtuiging. Niet omdat het middel je meerwaarde biedt maar omdat de onderliggende boodschap/content het beste podium krijgt.

    Overigens een beetje spelen om het spelen, techniek om de techniek kan mi.i. ook geen kwaad. Zoals al stelt: Voorkomt zand in je ogen.

    BeantwoordenVerwijderen