Archive Portal Europe

maandag 3 mei 2010

10 x 2.0 wolkjes

Flickr tagcloud (from my Del.icio.us account)

Na de eerste dingen ben ik zelf steeds enthousiaster geworden over alles wat met 2.0 te maken heeft. Maar betekent dat ook dat wij als archivarissen al ons geld op 2.0 moeten zetten? In mijn optiek zijn we vooral bezig geweest met een nieuwe manier van communiceren. Iets wat we als archivarissen ook kunnen doen met ons publiek. Dat kan dankzij internet een stuk sneller, eenvoudiger, effici├źnter en directer. Vooral dat laatste heeft een grote impact: kennis van de gebruiker kan zonder tussenkomst worden vastgelegd en verzameld. Dat hoeven we zelfs niet meer zelf te doen: opslag is geen issue meer, de cloud is the limit. Alles interactief, alles delen, alles doen, alles in de wolk. Dat hier mooie dingen uit kunnen komen, heb ik kunnen zien bij ding #1 tot en met #10.

Maar we moeten daarbij niet vergeten dat we het uiteindelijk over hulpmiddelen hebben. Instrumenten waarmee we mooie dingen kunnen maken en laten maken. 2.0 is geen doel op zich. Het feit dat we iets kunnen, hoeft nog niet te betekenen dat we het ook moeten doen. Iets niet 2.0 doen wil nog niet zeggen dat we 1.0 bezig zijn.

Dus zoals bij alles: bezint eer u begint. Want voor je het weet...

Oil Derrick Explosion

2 opmerkingen:

  1. Ja die tagcloud.. dat is een leuk ding. Ik ga op onderzoek.. Dank voor het idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, Kaboemmmmm.

    Zo nu en dan de boel onbevangen opschudden kan ook geen kwaad, toch? Want als we ons van tevoren gaan bezinnen - is mijn inschatting van ons archiefwereldje - zullen we aan een hoop niet beginnen.

    Maar je hebt natuurlijk helemaal gelijk 2.0 is een middel, geen doel.

    BeantwoordenVerwijderen