Archive Portal Europe

zaterdag 10 september 2011

Uit de film

Ons uiteindelijke doel was Tofo. Daar kon gedoken worden. Om er te komen neem je vanaf Inhambane een chapa samen met wat kippen, een of twee morsige mannetjes en hele schattige baby's (niet behorend tot de mannetjes voor de duidelijkheid).

Tofo is de bom. Je loopt over het strand en je ziet wat je normaal alleen in films ziet (om dicht bij huis te blijven ;). Het duiken is hier misschien minder mooi dan in Indonesiƫ en Egypte, maar je ziet hier bijzondere dingen. Wanneer kom je nu op 3 meter afstand van een walvis of zie je een dolfijn met een enorme tonijn in zijn bek voorbijzwemmen? Onder water hoor je ze praten en zie je reuzenschildpadden, lionfish en potato groupers zwemmen. Geweldig. Wat absoluut nog moest gebeuren was een zoektocht naar de whale shark. Het lukte ons in drie dagen tijd niet. Het besluit was dan ook niet te vertrekken zonder deze vis. Een zeer tof Belgisch koppel bezweerde ons ook niet zonder te vertrekken. Het was meer dan bijzonder. Een filterhaai. Beesten! We zwommen uiteindelijk naast een exemplaar van 6 meter. Een kleintje volgens de gids. Hij heeft ze van 20 meter lang gezien. Maar voor mij groot genoeg.

Een hoogtepunt! Het enige wat we nu nog missen in ons rijtje zijn de manta rays, maar morgen vertrekken we naar Vilankulo. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Geen opmerkingen:

Een reactie posten