Archive Portal Europe

dinsdag 27 september 2011

BVN

Tijd voor luxe. Na de ongerepte natuur van Mozambique en de bijbehorende sanitaire voorzieningen was Johannesburg precies wat we nodig hebben. Na dit weekend moet ik toegeven dat ik wat bevooroordeeld ben geweest ten opzichte van de stad. Het was een vakantie in een vakantie.

De wijk Melville ter hoogte van 7th street was onze uitvalsbasis. The Melville Turret Guesthouse: een klein paradijs. Werkende douche, een toilet mèt wcbril en om de hoek een trits restaurants en barretjes zonder gefrituurd eten. Ik kan er niet omheen: we zijn stadsmensen.

We waren ook hopeloos 'out of place'. De drie kernwaarden van Johannesburg, 'jong', 'hip' en 'fris', zijn na drie weken met een rugzak tillen niet meer van toepassing. Maar als je de dertig gepasseerd bent, zal je dat worst wezen. Zeker wanneer je een stevig stuk Springbok wordt voorgezet en je voldaan bij terugkomst in je kamer ontdekt dat je precies op tijd bent voor de samenvattingen van de Eredivisie op BVN. Het einde van de vakantie nadert, op aangename wijze.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Geen opmerkingen:

Een reactie posten