Archive Portal Europe

zondag 6 juni 2010

Halen en brengen


Mijn oude middelbare school bestaat dit jaar 90 jaar. Dat was een uitstekende aanleiding voor een reünie. Ook voor de class of 1998. Dit betekende natuurlijk ook dat er een goed gepolijst verhaal moest komen over de heroïsche zegetocht na mijn vertrek uit Roosendaal. Helaas kon je daar in vroeger nog wel mee afkomen. Een duur pak, een geleasde vrouw en auto en een persoonlijke lening en je was het mannetje. Tegenwoordig ligt dat anders.

Je bent bekend. Iedereen weet wat je doet. Via Twitter, LinkedIn, Facebook, SchoolBANK en Hyves kun je ieders doopceel lichten. Wat doet die flapdrol die links vooraan zat tegenwoordig voor de kost? Is die oude liefde al getrouwd met drie kinderen? Weinig is meer privé als je enige activiteit hebt ontplooid op het net. Maar dat is nu ook de fun. Je houdt contact met mensen over heel de wereld. Je weet wat de ander bezighoudt. Nooit meer die intro “Wat is het lang geleden..........” Je pakt de draad direct weer op, omdat je elkaar gisteren nog op Facebook hebt gezien.

Zo werkt het ook met je professionele contacten op het net. Je weet waar iemand mee bezig is. Je kunt helpen en samenwerken. Eens even sparren over een nieuw idee of informatie brengen wanneer je ziet dat er iemand met een vraag zit. Daar liggen nog veel mogelijkheden voor het archief. We zijn goed in ontvangen, maar kunnen nog zo veel meer brengen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten